La Renda Econòmica de la Terra

Grup de treball sobre la Renda Social i Georgisme o Geoisme

Presentació

Durant els últims segles, la ciència i la tècnica han fet millorar tant l’eficàcia del treball i transport que en el segle dinou es va creure que es podria abolir la pobresa. Malgrat les millores materials d’una bona part de la població, aquest somni no es va fer pas realitat. 

Ara ens trobem al segle vint-i-u i podem comprovar que el desenvolupament tècnic del segle vint encara ha estat més espectacular que en l’anterior. Fins i tot s’està repetint el vell miratge que ja es va produir al segle dinou amb l’avenç de la tecnologia.
Hi ha alguns experts que tenen la creença que gràcies al desenvolupament espectacular de les NTIC (Noves Tecnologies de la informació i comunicació, informàtica, l’Internet, www, etc.) que s’ha produït en els primers deu anys del segle vint-i-u faran que el món sigui més just i que la riquesa i les rendes estaran més repartides entre la població. Tanmateix això no és el que està passant.

Aquesta és la gran paradoxa en que es troba la humanitat d’avui en dia, té la capacitat i els mitjans necessaris per produir menjar suficient per tothom i també té els mitjans per crear habitatges per a la població. Però el problema de la fam i l’habitatge no està resolt en molts llocs.

 

3 comments on “Presentació

  1. Retroenllaç: El Georgisme | Alambins - El Digital Català de Política i Societat

  2. Retroenllaç: El Georgisme i la Renda econòmica de la Terra | Alambins - El Digital Català de Política i Societat

  3. frankyelpunky
    Mai 1, 2017

    “menjar suficient per tothom” què vol dir tot hom? Al segle XIX erem mil milions d’humans i ara set mil milions i mig. els mil milions del segle dinou mengen bé. Els affricans s’han multiplict per 10 al segle XX i les musulmanes i xineses paren com conilles. Això no té solució.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: